top 3 design steden
  • design steden
  • top design steden
  • top 3 design steden

Top 3 design steden

28 dec 2015 0 Reistips

ONZE TOP 3 DESIGNSTEDEN

Iedereen heeft een eigen smaak als het op reizen aankomt. De ene trekt het liefst naar warme oorden terwijl liever cultuur gaan opsnuiven. In dit blogartikel laten we deze type reizen even links liggen en gooien we het over een heel andere boeg, wij hebben we namelijk over 3 steden voor interieurliefhebbers. De volgende drie design steden zijn ideaal voor liefhebbers van moderne architectuur.

1. DUBAI – VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

design steden

Dubai staat bekend om zijn talloze wolkenkrabbers die als paddenstoelen uit de grond schieten. Om dit te bewerkstelligen bewegen ze helemaal en aarde. In Qatar werden kunstmatige eilanden aangelegd en bezit het met de Burj Khalifa de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Deze wolkenkrabber brengt moderne architectuur tot een nieuw hoogtepunt.

Dubai is dan ook zeker de moeite waard als je houdt van het grootste van het grootste. Je zal echter wel wat budget moeten vrijmaken. Dubai is niet de goedkoopste reisbestemming, maar met slim zoeken kom je er heus wel.

Op zoek naar een hotel in Dubai? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Dubai! Ontdek de hotels >> 

2. KOPENHAGEN – DENEMARKEN

top design steden

De twee stad in het rijtje van design steden is het Deense Kopenhagen. Deze stad ligt al heel wat dichter bij huis dan het Arabische Qatar, maar bezit talloze fantastische bouwwerken. De charme van Kopenhagen verheft moderne architectuur tot een kunst. Samen met klassieke pracht is dit een ideale combinatie.

Een mooi voorbeeld van deze combinatie is het Nimbhotel. Het bouwwerk bezit een Oosterse stijl die tegelijk klassiek en modern is.

Op zoek naar een hotel vlakbij Kopenhagen? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Kopenhagen! Ontdek de hotels >> 

3. SYDNEY – AUSTRALIË

top 3 design steden

Om de top-3 van design steden af te sluiten hebben we een nieuwe klepper in huis. Het Australische Sydney is een zeer moderne stad met tal van prachtige bekende meesterwerken op vlak van design. Het symbool van Sydney, het operahuis, toont meteen aan waarom deze stad in de top-3 thuis hoort.

Naast het operagebouw heb je ook de University of Western Sydney en tal van moderne appartementsgebouwen. Het is niet enkel design dat de plak zwaait in de oudste stad van Australië. Je kan er in de winter heerlijk surfen en genieten op het strand.

Op zoek naar een hotel in Sydney? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Sydney voor een leuke reis! Ontdek de hotels >>