5 hoogste gebouwen ter wereld
  • 5 hoogste gebouwen ter wereld
  • 5 hoogste gebouwen ter wereld
  • 5 hoogste gebouwen ter wereld2
  • 5 hoogste gebouwen ter wereld
  • 5 hoogste torens ter wereld

5 hoogste gebouwen ter wereld

14 dec 2015 0 Reistips

5 HOOGSTE GEBOUWEN TER WERELD

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebouwd en daarbij is er één uitgangspunt, namelijk hoe hoger, hoe beter. Hieronder geven we jou een overzicht van de vijf hoogste gebouwen ter wereld op dit moment. Het gaat hier over de afgeronde bouwwerken. Eén ding kunnen we jou al vertellen, de Burj Khalifa wint op zijn één been deze lijst.

1.BURJ KHALIFA (828M) – DUBAI, VERENIGDE ARABISCH EMIRATEN

5 hoogste gebouwen ter wereld

De Burj Khalifa is de hoogste wolkenkrabber in de stad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De titel van hoogste wolkenkrabber ter wereld heeft deze wolkenkrabber in 2007 verworven. Het verdrong de Abraj Al Bait Toren in Saoedi-Arabië van de eerste plaats. 

De toren vormt in dit olieland het middelpunt van een multifunctioneel complex waar ook het grootste winkelcentrum ter wereld gelegen is, namelijk de Dubai Mall. De toren staat middenin een kunstmatige fontein met de, je raadt het al, grootste fontein ter wereld. 

Op zoek naar een hotel in Dubai? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Dubai! Ontdek de hotels >> 

2. SHANGHAI TOWER (632M) – SHANGHAI, CHINA

5 hoogste gebouwen ter wereld

Met iets minder dan tweehonderd meter verschil met de Burj Khalifa in Dubai is de Shanghai Tower met zijn 632 meter de tweede grootste toren ter wereld. De Chinese wolkenkrabber is gelegen in het Pudong district in Shanghai, China. 

De toren telt liefst 121 verdiepingen en het is de grootste van een groep van drie wolkenkrabbers. De andere torens die deel uitmaken van deze groep wolkenkrabbers zijn de Jin Mao Tower (421 meter) en het Shanghai World Financial Center (492 meter).

Op zoek naar een hotel in Shanghai? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >> 

3. ABRAJ AL BAIT-TOREN (601M) – MEKKA, SAOEDI-ARABIË

5 hoogste torens ter wereld

De Abraj Al Bait-toren in Soedi Arabië moet het met een hoogte van 601 meter nipt afleggen van de Sjanghai Tower voor de tweede plaats. Toch heeft de toren enkele wereldrecords in zijn bezit. Het bezit het hoogste hotel ter wereld en de grootste klok ter wereld. 

In totaal kunnen 100.000 mensen in de torens verblijven. Het biedt daarnaast plaats voor 10.000 personen van de Ka’aba, het centrale heiligdom van de islam. 

Op zoek naar een hotel in Mekka? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Mekka voor een leuke vakantie! Ontdek de hotels >> 

4. CN TOWER (553M) – TORONTO, CANADA

5 hoogste gebouwen ter wereld2

De CN Tower is een toren in de Canadese stad Toronto die dienst doet als zendmast. Met zijn 553 meter had het even de titel van het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. De Toren is grotendeels hol vanbinnen en dus kunnen de toeristen 350 meter recht naar beneden. 

De bezoekers kunnen echter met een lift naar het uitkijkpunt op 447 meter hoogte. Dit is na de Burj Khalifa het hoogste uitkijkplatform ter wereld. 

Wil je ook genieten van het mooie Toronto? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Toronto en verken de CN Tower zelf! Ontdek de hotels >> 

5. ONE WORLD TRADE CENTER (541M) – NEW YORK, VERENIGDE STATEN

5 hoogste gebouwen ter wereld

Het One World Trade Center is met zijn 541 meter hoogte het hoogste gebouw van New York City. Het gebouw maakt deel uit van het complex dat zich bevindt op de plaats waar zich tot 2001 onder meer de twee WTC-torens bevonden, die bij de aanslagen op 11 september helemaal werden verwoest.

Het gebouw is gelegen naast de 9/11 memorial. Dit is een monument voor de slachtoffers van de toeristische aanslag. Twee laaggelegen waterbakken markeren de plaatsen waar vroeger de torens stonden. 

Op zoek naar een hotel in New York? Bekijk hier het aanbod aan hotels en ontdek de Big Apple! Ontdek de hotels >> 

Eentje om naar uit te kijken:

KINGDOM TOWER (1000M) – JEDDAB, SAOEDI-ARABIË

Onvoorstelbaar maar waar. Saoedi-Arabië, dat met de Abraj Al Bait-toren de derde hoogste toren ter wereld bezit, plant de bouw van de Kingdom Tower, dat het middelpunt moet worden van Kingdom City. Dit wordt een volledig nieuwe wijk in Jeddah. 

Het gebouw moet de kaap van één kilometer ronden en daarmee het hoogste gebouw ter wereld worden. Het lijkt ons een gewaagd project, maar indien dit zou lukken zou dit een unicum zijn. Het leek veel experts onmogelijk om een wolkenkrabber te bouwen van één kilometer. Even ter info: de wolkenkrabber zal een slordige 1,23 miljard dollar moeten kosten.

Op zoek naar een hotel in Saoedi-Arabië? Bekijk hier het aanbod aan hotels en ontdek Saoedi-Arabië! Ontdek de hotels >>