koppel type backpackers
  • hippie backpacker
  • type backpackers
  • verleden tijd reiziger
  • party animal backpacker
  • spirituele reiziger
  • koppel type backpackers

6 types backpackers

29 jan 2016 0 Reistips

6 Types backpackers

Backpacken is een leuk gegeven en je ziet heel wat van de wereld. Toch staat backpacken niet gelijk aan wat tal van mensen denken. Bij backpacken denk je meteen aan lange trektochten en uren lang zeulen met jouw rugzak. Maar eigenlijk staat backpacken gewoon voor lowbudget rondreizen. Er zijn echter heel wat verschillende types backpackers. Wij zetten enkele categorieën op een rijtje.

1.  DE HANGOVER REIZIGER AKA DE PARTY ANIMAL

party animal backpacker

De party animals komen we geregeld tegen. De bekendste feestvierders komen steeds uit Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland of Ierland. Ze geven niet veel om reizen en cultuur opsnuiven. Ze liggen overdag meestal roodverbrand op het strand en ze dragen een t-shirt met een logo van hun lievelingsbier erop. ‘s Nachts schakelen ze over op nachtmodus en irriteren ze andere hotelgasten met hun luidruchtige karakter. Wanneer je ze tegen komt hebben ze meestal alcohol in de hand of zien ze er een beetje bleekjes uit. De bekendste feestbestemmingen zijn Amsterdam, Thailand, Lloret de Mar, Ibiza of Barcelona.

Ben jij in voor feestvakanties? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Amsterdam, Thailand, Lloret de Mar, Ibiza of Barcelona en hang voor een keer het feestbeest uit! Ontdek de hotels >> 

2. DE VERLEDEN TIJD REIZIGER

verleden tijd reiziger

De verleden tijd reiziger heeft al heel wat gereisd in zijn/haar leven, maar meestal ook naar dezelfde bestemmingen. Verhalen over hoe een plaats vroeger puur en onontdekt was en hoe commercieel de bestemming nu is geworden zijn dan ook alomtegenwoordig. Vroeger kon hij/zij nu eenmaal eenzaam en alleen rondlopen in het regenwoud van Costa Rica terwijl dit nu het vaakst bezochte regenwoud is door toeristen en wetenschappers.

Wil jij het regenwoud van Costa Rica bezoeken? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Costa Rica! Ontdek de hotels >> 

3. DE SPIRITUELE REIZIGER

spirituele reiziger

De spirituele reiziger is steeds om zoek naar zichzelf en termen als het Boeddhisme, meditatie en yoga staan op de eerste plaats. Een vakantie zonder haast is ideaal. Je kan de tijd doden door de praten met een goede reispartner over de zin van het leven. De spirituele reiziger heeft meestal India, Nepal of Zuidoost-Azië als reisbestemming.

Op zoek naar jezelf? Bekijk het aanbod aan spirituele vakantiebestemmingen! Ontdek de hotels >> 

4. HET KOPPEL

koppel type backpackers

Het backpackende koppel brengt het meeste tijd door met sightseeing, touring en het meedoen aan verschillende activiteiten. Deze groep personen zijn meestal rond de dertig en hebben een carrièrebreak ingelast om de wereld te ontdekken. Ze nemen deel aan diverse activiteiten maar vermijden de activiteiten voor het jongere publiek.

De jongere versie van het backpackende koppel verkiest de andere versie en zoekt de feesten op om tot wel tien keer uit elkaar te gaan tijdens hun vakantie. Dat het telkens weer goed komt kunnen we jullie echter niet garanderen.

Wil je ook met jouw vriend of vriendin rondreizen? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >> 

5. DE TUSSENJAAR REIZIGER

tussenjaar reiziger

De tussenjaar reiziger is een van de verschillende types backpackers. Het is meestal iemand die net na een afgewerkte studie, net voor een nieuwe studie of na een stukgelopen (lange) relatie op vakantie trekt. Hierbij maakt hij de bedenken om de reizen met de gedachte van een ‘around the world ticket’. Hierbij worden enkele continenten gecombineerd. Oceanië en meer bepaald Nieuw-Zeeland is geregeld bij en ze reizen meestal langs de bekendste routes binnen het desbetreffende land.

Zit je in het zelfde schuitje als de tussenreiziger? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >> 

6. DE HIPPIE

hippie backpacker

Een wijde harembroek, dreadlocks, talloze armbanden en kettingen. Hippies bezoeken geregeld de lokale reggae bars en dorpen en steden die niet bekend zijn bij het brede publiek. Je vindt ze overal, maar meestal bezoeken ze ontwikkelingslanden als Cambodja, Tanzania, Thailand of de Filipijnen.

Wil je ook eens een ontwikkelingsland bezoeken? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >>