mooiste stranden van europa
 • mooiste eilanden europa
 • top 8 stranden europa
 • mooiste stranden europa
 • mooiste stranden van europa zakynthos
 • prachtige stranden europa
 • top 8 stranden europa
 • top 8 stranden europa
 • top 8 stranden europa
 • mooiste eilanden van europa myrtos beach
 • top 8 prachtige stranden europa
 • mooiste stranden van europa

8 mooiste stranden van Europa

20 jan 2016 0 Reistips

8 mooiste stranden van Europa

De droom van velen onder ons is om jouw vakantie door te brengen op een paradjselijk eiland. Weg van alle stress waarmee we in ons Belgenlandje mee te maken krijgen. Onder de palmbomen en met overheerlijke kokosnoten in je hand hoef je je geen zorgen te maken over koude, files of stresserende situaties. Wij laten jullie alvast wegdromen en geven jullie hieronder onze selectie van de acht mooiste stranden van Europa. Op deze locaties vind je witte stranden, blauwe zee en mooi geklede dames.

1. PRAIA DONA ANA – ALGARVE, PORTUGAL

mooiste eilanden europa

In de Algarve vind je een adembenemende kust die de Portugezen zelf omschrijven als de ‘Goudkust’. Op Praia Dona Ana kan je heerlijk zonnen, een tochtje maken met de boot, snorkelen en duiken.

Op zoek naar een hotel in de Algarve? Bekijk hier het aanbod aan hotels in de Algarve en beleef jouw unieke zonvakantie! Ontdek de hotels >> 

2. MYRTOS BEACH – KEFALONIA, GRIEKENLAND

mooiste eilanden van europa myrtos beach

Dit prachtig witte strand met de daarbij horende turquoise blauwe zee betoveren je tijdens jouw vakantie. Het symbool van het Griekse eiland Kefalonia wordt daarnaast nog niet overspoeld door het massatoerisme en dus kan je nog rustig jouw plaatsje uitkiezen op dit witte strand. Je geniet ook van een prachtig uitzicht op dit mooie eiland.
Op zoek naar een hotel in Kefalonia? Bekijk hier het aanbod aan hotels op dit Griekse eiland! Ontdek de hotels >> 

3. SPIAGGIA ROSE – SARDINIE, ITALIË

top 8 stranden europa

Dit prachtige strand vind je op Sardinië. Sardinië staat bol van de prachtige stranden, maar dit parelwitte strand en de azuurblauwe zee in combinatie met de wilde en groene natuur bezorgen je bij momenten kippenvel. We wisten niet dat een strand nog zo mooi kon zijn.

Op zoek naar een hotel in Wenen? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Wenen! Ontdek de hotels >> 

4. NAVAGIO BEACH – ZAKYNTHOS, GRIEKENLAND

mooiste stranden van europa zakynthos

Het meest gefotografeerde strand van Griekenland ligt verscholen achter hoge en steile rotswanden. Wat je achter deze rotswanden ontdekt is echter een waar paradijs. Het eiland is enkel per boot bereikbaar, maar dat houdt talloze toeristen niet tegen om het strand als het ware te overspoelen. Wil je echter in alle rust genieten? Geniet dan van bovenaf van een maganifiek uitzicht op het spierwitte zand, het helderblauwe water en de unieke ligging.

Daarnaast heeft Navagio iets speciaal. Doordat het eiland enkel per boot bereikbaar is maakten smokkelaars hier gretig gebruik van. Het gestrande scheepswrak ‘Smugglers Cove’ doet ons herinneren aan deze vervlogen tijden.

Pracht en praal van Zakynthos ontdekken? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Zakynthos en maak het zelf mee! Ontdek de hotels >> 

5. LAS ISLAS CÍAS – SPANJE

top 8 stranden europa

Daar waar Navagio Beach in Griekenland onder de voet wordt gelopen door het massatoerisme is Las Islas Cíes allesbehalve een trekpleister. Het eiland beschikt namelijk over geen enkel hotel. De enige mogelijkheid om te overnachten in dit nationaal park is gelegen op de enige camping op dit eiland. Deze is gelegen op welgeteld tien meter van de oceaan.

U kan het ook al raden. Net als Navagio Beach is ook dit eiland alleen bereikbaar per boot vanuit Baiano of Vigo. Daarnaast is het park ook enkel in de zomermaanden geopend voor het publiek. Op deze manier wordt de pracht en praal van dit eiland langer verzekerd.

Op zoek naar een hotel in Baiano of Vigo in Spanje? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Galicië! Ontdek de hotels >> 

6. PLAYA DE LAS CATEDRALES – SPANJE

prachtige stranden europa

Playa de Las Catedrales is net als Las Islas Cíes gelegen in Galicië. Dit beschermd natuurgebied is ideaal om te zwemmen en te genieten van de natuur. De 30 meter hoge bonen, lange grotten, zandcorridors en indrukwekkende kliffen geven je een adembenemend gevoel. 

Het strand is echter niet het meest geschikte strand om te zonnebaden, maar daarom zeker niet minder de moeite waard om te bezoeken!

Op zoek naar een hotel in Galicië in Spanje? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >> 

7. VLINDERVALLEI – FARALYA, TURKIJE

top 8 stranden europa

Ook de Vlindervallei in het Turkse Faralya mag ab-so-luut niet ontbreken in onze lijst van mooiste stranden van Europa.

Een prachtig ongerept strand wordt op dit eiland omgeven door grootse rotsflanken met daarbij nog eens een prachtig azuurblauwe zee waardoor je elk detail kan bekijken. Ook het uitzicht vanaf de klif over de vallei kan je op z’n minst als adembenemend omschrijven.

Wil je dit strand bezoeken? Dan heb je de mogelijkheid om net als de meesten een dagje te vertoeven op dit eiland. Blijf je toch liever extra lang genieten op dit ongerepte strand? Dan moet je zeker eens verblijven in de eenvoudige houten hutten.

Op zoek naar een hotel in Faralya? Bekijk hier het aanbod aan hotels dichtbij dit prachtige strand! Ontdek de hotels >> 

8. ZLATNI RAT – BRAČ, KROATIË

top 8 prachtige stranden europa

Zlatni Rat, een strand dat ook door het leven gaat onder naam ‘Gouden Hoorn’, is al meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste strand van de wereld en het behoort dus zéker tot de mooiste stranden van Europa.

De kuststrook is dan ook écht sprookjesachtig mooi. Het strand is erg lang en smal en het uiteinde (of de hoorn) van dit V)-vormige witte kiezelstrand verandert gedurig van positie onder invloed van de stroming, wind en golven.

Doordat het strand lang en smal is heb je langs één zijde van het strand geen wind. Toch zal je er echter niet snel verbranden De Boomrijke voet zal je genoeg schaduw bieden om je te beschermen tegen de brandende zon. Tenslotte vind je er heel wat watersportmogelijkheden of kan je op het strand een potje voetbal of volleybal spelen.

Op zoek naar een hotel in Brač? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >>