Stari-Most-brug---mostar

De mooiste bruggen in Europa

16 jul 2015 0 Reistips

Onze Top 10 bruggen – Europa

Bruggen zijn niet enkel essentieel om twee oevers met elkaar te verbinden, twee regio’s, twee steden of zelfs twee culturen, maar bruggen zijn er ook voor het transport van mensen, auto’s, water, voedsel en nog veel meer!

Buiten het feit dat ze onmisbaar zijn, kunnen bruggen echte pareltjes zijn, echte kunstwerken. Daarom hebben wij voor jou onze top 10 van mooiste bruggen in Europa opgelijst.

1. 25th of April Bridge – Lissabon

25th of April Bridge in Lissabon

De 25 de Abril Bridge of wel de brug van 25 april verbindt de hoofdstad van Portugal, Lissabon met de gemeente Almada op de linker oever van de Tejo rivier. De brug is gebouwd in 1966 en sinds 1999 is er ook een treinspoor dat over de brug loopt.

Aangezien het een hangbrug is en dat het een gelijkaardige kleur heeft wordt deze brug regelmatig vergeleken met de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Met een totale lengte van  2.277 m is het de 23ste grootste brug in de wereld. De naam verwijst naar de anjerrevolutie. 

Op zoek naar een hotel in de buurt van Lissabon? Lissabon de ideale stad voor een leuke citytrip in de zomer! Ontdek de hotels >> 

2. Rialto Nuevo – Venetië

Rialto Neuvo in Venetïe

De Ponte Di Rialto is één van de vier bruggen die over het groot kanaal in Venetië staan. Het is de oudste van de vier en was de scheidingslijn tussen de districten San Marco & San Polo.
Op zoek naar een hotel in de buurt van Venetië? Venetië, een prachtige & romantische stad! Ontdek de hotels >> 

3. Tower Bridge – Londen

Tower Bridge in Londen

De Tower Bridge is gebouwd tussen 1886–1894 en is een combinatie van een weeg- en hangbrug die Thames rivier kruist. Je vindt de brug in de buurt van de London Tower, waar de brug de naam ook van overgenomen heeft.
Op zoek naar een hotel in de buurt van Londen? London, een echte metropool, één van onze favoriete steden in Europa. Vele fancy shops, musea, top restaurants en met een rijke geschiedenis! Ontdek de hotels >> 

4. Stari Most – Mostar – Bosnië

Stari Most - oude brug - Mostar in Bosnië

Stari Most ofwel oude brug is een reconstructie van een 16de eeuwse Ottomaanse brug in de stad ‘Mostar’ in Bosnië die de rivier Neretva kruist en twee delen van de stad met elkaar verbindt. De oude brug werd na 427 jaar verwoest op 9 november 1993 tijdens de Kroatsch-Bosnische oorlog. De vernieuwde brug kwam er pas in 2004.

 

Op zoek naar een hotel in de buurt ? De stad ligt in het zuidwesten van Bosnië, op 80 kilometer afstand van de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Bij ons misschien minder bekend maar deze prachtige bestemming loont zeker de moeite om eens te bezoeken. Ontdek de hotels >> 

5. Bastei brug – Lohmen – Duitsland

Bastei brug in Lohmen

De ‘Bastei’ is een rotsformatie boven de Elbe rivier in de zandsteen gebergten in Duitsland, niet ver van de Duitse stad Dresden en zijn één van de belangrijkste punten van het Saxon Zwitserse nationale park.

Het is al meer dan 200 jaar een toeristische trekpleister, oorspronkelijk was het een houten brug, maar in 1851 werd de brug vervangen door een zandstenen brug.

 

Op zoek naar een hotel in de buurt van Dreesden? Een prachtige natuur die je absoluut bij ons niet vindt! Ontdek de hotels >> 

6. Puente Nuevo – Ronda – Zuid Spanje

Puento Nuevo in Ronda Zuid Spanje

De ‘nieuwe brug’ staat symbool voor de ziel van de stad Ronda. De brug werd bedacht door koning Philip V. Het mooie landschap en de unieke liggen kenmerken deze prachtige brug.

 

Op zoek naar een hotel in de Ronda? Bezoek je Zuid Spanje, maak dan zeker een tussenstop in Ronda en bezoek deze mooi stad! Ontdek de hotels >> 

7. Millau Viaduct – Zuid Frankrijk

Millau Viaduct in Zuid Frankrijk

De Millau Viaduct is kabelbrug die gespannen is over de Tarn rivier in het Zuiden van Frankrijk.

Ze werd ontworpen door de Franse Michel Virlogeux en de Britse architect Norman Foster. Het is de langste brug in de wereld met een totale lengte van 2460 meter en staat op de 12de plaats als je kijkt naar de hoogte van de grond t.o.v. wegdek. De brug maakt deel uit van de A75-A71 autosnelweg van Parijs to Montpellier.

De constructie kost bedroeg naar schatting  €400 million. Ze werd geopend voor het verkeer in 2014 en wordt in het algemeen beschouwd als één van de grootste prestaties op het gebied van unieke contructies.

 

Op door rit naar het Zuiden van Frankrijk? Bekijk onze selectie hotels in Montpelier. Ontdek de hotels >> 

8. Ponte Vecchio – Firenze

De Ponte Vecchion in Firenze Italië

De ‘oude brug’ is een middeleeuwse stad over de Arno rivier in Firenze. Vroeger namen slagers deze brug in met hun winkels maar tegenwoordig wordt de brug ingepalmd door souvenir handelaars. De Ponte Vecchion heeft 2 mooie buren van bruggen namelijk de Ponte Santa Trinita en de Ponte alle Grazie. 
Op zoek naar een hotel in de buurt van Firenze? Firenze, een zomerse citytrip lijkt ons een goed idee! Ontdek de hotels >> 

9. Pont Du Gard – Nîmes

De Pont Du Gard in Nîmes

De Pont du Gard is een oude Romeinse aquaduct die de Gardon rivier kruist dichtbij Remoulins. Het maakt deel uit van de grote aquaduct van Nîmes, in totaal een 50km lange constructie.

Gezien zijn historische waarde maakt het deel uit van het UNESCO werelderfgoed.

 

Op zoek naar een hotel in het Zuiden van Frankrijk? Dan raden wij de absolute topstad Avignon aan ! Ontdek de hotels >> 

10. Chain Brigde – Budapest

Ketting brug in Budapest

De ‘Széchenyi’ of kettingbrug is hangbrug tussen de Buda & Pest, het verbindt het westelijke en oostelijke gedeelte van Budapest, de hoofdstad van Hongarije.

Werd ontworpen door de Engelsman Tierney Clark en is sinds 1849 te bewonderen in deze mooie stad. 

Op zoek naar een hotel in Budapest? Budapest, niet zo duur maar zeker een aanrader in de herfst! Ontdek de hotels >> 

JOKER. Sontbrug ‘Øresundsbron’ – KOPENHANGEN / MALMÖ

Sontbrug Denemarken Zweden

Voor de fans De Zweeds-Deense tv-dramaserie Bron/Broen (internationaal bekend als The Bridge) is genoemd naar de Sontbrug, waar in het openingsdeel een lijk gevonden wordt, precies op de geografische grens tussen beide landen. 

De Sontbrug vormt de verbinding tussen Kopenhagen en Malmö. De grootste overspanning van deze tuibrug is 490 meter. De hoogste pyloon is 204 meter. Naar schatting weegt de brug in totaal 82 miljoen kilogram. De maximale hoogte van het wegdek is 57 meter en heeft een totale lengte van maar liefst 9.000 meter!

Op citytrip naar Kopenhagen? Bezoek dan absoluut deze brug! Ontdek de hotels >> 

Mooie bruggen, mooie reizen

Hopelijk ben je iets met deze top 10 bruggen Europa! Wij zijn er zeker van trek naar één van deze locaties en je beleeft een leuke tijd.