het beste van londen
  • het beste van londen
  • het beste van londen
  • het beste van londen
  • het beste van londen
  • het beste van londen
  • het beste van londen
  • het beste van londen

Insider’s guide: het beste van Londen

13 jan 2016 0 Reistips

Londen, de prachtige hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk ligt vlakbij en in het Zuidoosten van Engeland. Eén van onze medewerkers trok tijdens de kerstperiode naar deze stad en genoot er met volle teugen van. Wat zijn zijn bevindingen van de Engelse grootstad? Hieronder geven we onze bevindingen en de bezienswaardigheden die zeker de moeite lonen om eens te gaan bekijken.

Tijdens de vier dagen durende citytrip werd er aan de hand van een uitgebreide wandeling van reisroutes.be heel wat bezocht. De eerste twee dagen stonden in het teken van Westminster, dit is het oude en meest tot verbeelding sprekende stadsgedeelte. Op Boxing Day maakten we kennis met de prachtige en speciale sfeer in het voetbalstadion van Tottenham Hotspur. Op de laatste dag werkten we onze 17 kilometer lange wandeling af en bekeken we prachtige gebouwen als de Tower Bridge en de Tower of Londen en maakten we kennis met de drukte van de solden.

Westminster

De eerste helft van ons verblijf in Londen kozen we er voor om Westminster, het oude stadsgedeelte, te bezoeken. Tijdens deze wandeling kwamen we talloze gebouwen tegen. Hierbij onder andere drie UNESCO werelderfgoedsites: Big Ben en de Houses of Parliament, de Westminster Abbey en de St Margeret’s Church. Dit was zonder twijfel we het beste van Londen.

We bleven daarnaast ook staan bij enkele leuke gebouwen zoals de pub de Red Lion, Banqueting House, Trafalgar Square en het bijhorende kleinste politiecommissariaat van Londen en het torenhoge standbeeld van admiraal Nelson. Ook Buckingham Palace, de Westminster Cathedral en het Piccadilly Circus kwamen aan bod.

het beste van londen

Het meest in het oog springende gebouw was natuurlijk de Big Ben en het bijhorende Houses of Parliament. Dit imposante gebouw is ronduit indrukwekkend en kenmerkt de Londense stad. Op gelijke voet met de Big Ben plaatsen we Buckingham Palace. De officiële residentie van de Britse monarch in Londen is een bijzonder gebouw waar de bekende bewakers op post waren. Door de feestdagen ging er jammer genoeg geen wissel van de wacht door, maar tijdens de zomermaanden kan je dit tot twee maal toe per dag bekijken.

het beste van londen

The Mall, de rode loper naar Buckingham Palace was tijdens deze periode autovrij. Dit maakte het leuker om alles op het gemakje door te nemen en enkele leuke foto’s te maken.

het beste van londen

Op de laatste dag van ons verblijf in Londen werd ons geduld op de proef gesteld. We trokken richting de Tower of Londen en de machtige Tower Bridge over de rivier de Theems. We bezochten daarnaast ook de Londen Eye, Millennium Bridge, St-Paul’s Cathedral en een paar bekende en grote musea: Museum of London en Tate Modern.

Wandelen door talloze parken

Londen is een bruisende stad waar heel wat toeristen verblijven. Wil je jezelf even afzonderen van de mensenstroom? Dan bezoek je best het groene Londen. De parken vormen een belangrijke groene long doorheen Westminster. Af en toe komen we door straatjes om dan plots oog in oog te staan met verborgen plekjes waar je nauwelijks een toerist zal tegenkomen, maar natuurlijk heb je ook enkele grote parken. Namelijk Saint-James’s Park en Hyde Park waar het wemelt van de eekhoorntjes. Wil je ze van dichtbij zien? Koop dan een zak nootjes in de supermarkt. De eekhoorntjes komen deze rustig uit jouw handen halen. Ook kan je hier de Diana Memorial Fountain bezoeken.

het beste van londen

Dichtbij het St James’s Park heb je St James’s Street. In deze prestigieuze straat wandel je langs etalages van enkele historische winkels zoals onder andere Lock’s en Co (de oudste hoedenmaker ter wereld), Berry Brothers en Rudd (de oudste wijnhandel in Groot-Brittannië) en het veilinghuis Christie’s. Ook vind je in een zijstraat het kleinste pleintje van Londen, namelijk Pickering Place.

Ouderwetse voetbalsfeer op Boxing Day

Voetbal is in Londen net al bij ons de populairste sport. Liefst vier ploegen spelen in de Premier League, de Engelse eerste klasse. We kozen ervoor om naar een match van Tottenham Hotspur, een voetbalclub die gelegen is in de buitenwijken van Londen, te gaan kijken. Al ruim voor de match zaten de pubs afgeladen vol en werd er in de smalle steegjes rond het stadion langzaam en massaal gezongen, “Oh when the Spurs go marching in” klonk vrij indrukwekkend en de sfeer is geen geval te vergelijken met de wedstrijd in onze Belgische eerste afdeling.

Tijdens de wedstrijd hing er een ouderwetse voetbalsfeer en de Spurs lieten hun tegenstander alle hoeken van het terrein zien. Uiteindelijk werd de match afgesloten met een 3-0 overwinning. Dit maakte de prijzige tickets enigzins goed. Tickets voor de wedstrijden kan je, zonder membership card (wat zelden is in Londen), kopen op de website van de club zelf.

het beste van londen

Shoppen in Londen

Londen is één van de beste shopsteden ter wereld. De winkels in Londen zijn vaak erg trendy en alle bekende modeontwerpers hebben er hun vestigingen.

Oxford Street is de bekendste en drukste winkelstraat van Londen en een waar paradijs voor shopaholics. Aangrenzend met deze straat vind je Regent Street. Deze prachtige straat, met voornamelijk witte gebouwen uit de 18e eeuw, is bekend om zijn uitbundige straatversiering tijdens de kerstperiode. Wil je deze winkelstraten bezoeken dan stap je best uit aan het metrostation Piccadilly Circus.

het beste van londen

Tenslotte is ook het winkelcentrum Harrods zeker een bezoekje waard. Harrods is een warenhuis dat gespecialiseerd is in luxegoederen op Brompton Road in de Londense wijk Knightsbridge.

het beste van londen

Musea in Londen

In Londen vind je voor alles wat je maar kan bedenken een museum. Je vindt er onder andere het National Gallery Museum, British Museum, Science Museum, National Portrait Gallery Museum, Victoria and Albert Museum, National History Museum. We brachten, mede door de korte tijdspanne, geen bezoekje aan de musea, maar de gebouwen op zich zijn zeker al de moeite waard.

Tip: je betaalt met ponden

In Engeland betaal je met Ponden dus denk er aan om deze vooraf te bestellen bij jouw bank. Je kan deze biljetten natuurlijk ook uit de bank halen, maar dan moet je hier heel wat extra voor betalen. De Pond is de afgelopen jaren in waarde afgezwakt waardoor het dezer dagen iets goedkoper is voor toeristen uit de Eurolanden.

Een citytrip boeken

Wil je naar Londen voor een leuke citytrip? Neem dan eens een kijkje in het aanbod van hotels.com. Daar vind je verschillende speciale aanbiedingen waardoor je kan genieten van de laagste prijzen. Ook booking.com biedt steeds scherpe prijzen aan. Een tip: wees er snel bij want dan vind je de meest voordelige prijzen!