architectuur boedapest
 • design architect
 • steden top architectuur
 • design steden
 • architectuur steden
 • top design steden architectuur
 • steden architectuur chicago
 • architectuur hamburg
 • steden architectuur
 • design quebec
 • architectuur firenze
 • architectuur boedapest

Top-10 steden architectuur liefhebbers

21 dec 2015 0 Reistips

10 Leukste steden voor architectuur liefhebbers

Ben je graag bezig met architectuur? Dan zijn deze tien prachtig architecturale steden zeker iets voor jou. Neem een kijkje in onze top-10 steden, architectuur en verwondering gaan op deze locaties hand in hand.

1. BARCELONA – SPANJE

steden top architectuur

Wanneer je architectuur en Barcelona samen neemt dan kom je zo goed als altijd uit bij Gaudi. Gaudi kenmerkte zijn gebouwen met prachtige kleuren en deze trend werd in de daaropvolgende jaren flink doorgetrokken waardoor ook hedendaagse gebouwen gekenmerkt zijn door een origineel gebruik van kleuren.

Op zoek naar een hotel in Barcelona? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Barcelona en beleef jouw shoppingvakantie! Ontdek de hotels >> 

2. ISTANBOEL – TURKIJE

design architect

Istanboel bestaat uit een mengelmoes van verschillende invloeden. Denk hierbij aan Byzantijnse, Genuese en Ottomaanse structuren. Je vindt deze invloeden terug naar modern geïnspireerde gebouwen. Deze verscheidenheid maakt Istanboel tot een prachtige stad.
Op zoek naar een hotel in Istanboel ? Bekijk hier het aanbod aan hotels in deze Turkse grootstad! Ontdek de hotels >> 

3. WENEN – OOSTENRIJK

architectuur steden

Het straatbeeld van Wenen geeft verschillende stijlen weer zoals de barokke stijl of de Jugendstil. De architectuur in Wenen komt voornamelijk van de architecten Otto Wagner en Josef Hoffman. De medeoprichters van de lokale Jugendstilvariant Wiener Secessio drukten hun stempel op de stad. Dit leidde tot een prachtige muzikale stad vol prachtige gebouwen.

Op zoek naar een hotel in Wenen? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Wenen! Ontdek de hotels >> 

4. BOEDAPEST – HONGARIJE

design steden

De hoofdstad van Hongarije, dat gelegen is aan weerszijden van de Donau, is de grootste stad van Hongarije. Turkse baden, Romeinse amfitheaters, gotische kathedralen of eclectische bouwwerken hebben de stad vorm gegeven. Iedere architectuurliefhebber vindt hier gegarandeerd hun gading.

Pracht en praal van Boedapest ontdekken? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Boedapest en maak het zelf mee! Ontdek de hotels >> 

5. CHICAGO – VERENIGDE STATEN

steden architectuur chicago

De Amerikaanse architectuur is een vak apart. Tijdens de Grote Brand in 1871 werd een deel van de stad verwoest en dus moest de stad worden heropgebouwd. De gebouwen die je dezer dagen tegen komt zijn dus allesbehalve historisch. De invalshoek bij deze gebouwen is de creativiteit. Denk hierbij aan The bean in Millenium Park en de Willis Tower.

Op zoek naar een hotel in Chicago? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >> 

6. BERLIJN – DUITSLAND

top design steden architectuur

Berlijn heeft geleden in de oorlog en dat is ook merkbaar als je de stad bezoekt. Na de Val van de Muur in 1989 heeft Berlijn een ware transformatie ondergaan. De twee verschillende bouwstijlen die er toen zijn ontstaan creëerden een totaal nieuwe stad waarbij er heel wat ruimte ontstond voor creativiteit en innovatie.

Berlijn legt qua creativiteit geen regels en grenzen op om je creativiteit te tonen en gebruikt het ook niet als een marketinginstrument. Berlijn is echt wel een unieke stad waar creatieve mensen komen en gaan.

Op zoek naar een hotel in Berlijn? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >> 

7. FIRENZE – ITALIË

architectuur firenze

De Renaissancearchitectuur domineerde van tweehonderd jaar lang de stad als bouwstijl. Tussen 1400 en 1600 was Firenze de bakermat van de Renaissancearchitectuur. Je vindt er heel wat elementen uit de Klassieke Oudheid. Denk hierbij aan talloze zuilen, triomfbogen en koepels die opnieuw werden gebruikt.

Op zoek naar een hotel in Firenze? Bekijk hier het aanbod aan hotels in de prachtige Italiaanse stad! Ontdek de hotels >> 

8. QUEBEC – CANADA

design quebec

De eerste bewoners van Québec, de Normandiërs, namen hun bouwstijl mee en creëerden doorheen de jaren een geheel eigen en unieke stijl. Het oude stadscentrum is inmiddels niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het stadscentrum is al meer dan 150 jaar oud.

Op zoek naar een hotel in Québec? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >> 

9. NEW YORK – VERENIGDE STATEN

steden architectuur

Dubai is de laatste jaren aardig op dreef, maar de grootste collectie wolkenkrabbers dicht bij elkaar vind je nog steeds in New York. In de grootste en drukste stad van de Verenigde Staten kan je deze reusachtige bouwwerken van dichtbij bewonderen. Je vind er wolkenkrabbers in alle soorten en maten. Gotische, moderne stijl elementen of art deco, je ziet het er allemaal!

Op zoek naar een hotel in New York? Bekijk hier het aanbod aan hotels! Ontdek de hotels >> 

10. HAMBURG – DUITSLAND

architectuur hamburg

Hamburg, de op één na grootste stad van Duitsland, staat bol van contrasten. Postmodernistische glazen wisselen af met woningen van welgestelde burgers. Ook kom je er tal van bouwwerken naar het Jugenstil-model en barokke kerken tegen.

Op zoek naar een hotel in Hamburg? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Hamburg! Ontdek de hotels >>