kerstmarkten keulen
  • kerstmarkten berlijn
  • top 5 kerstmarkten Bernkastel-kues
  • kerstmarkten keulen
  • kerstmarkten top 5
  • top 5 kerstmarkten valkenburgg

Top 5 kerstmarkten van Europa

16 nov 2015 0 Reistips

Onze top 5 kerstmarkten van Europa

Fan van de kerstperiode en de leuke bijhorende romantische sfeer? Bekijk dan zeker onderstaand overzicht van de leukste en gezelligste kerstmarkten tijdens de eindejaarsperiode en misschien ontdek je wel een nieuwe stad voor een leuke citytrip. Hieronder vind je onze top 5 kerststmarkten van Europa.

1. BERNKASTEL-KUES – DUITSLAND

top 5 kerstmarkten Bernkastel-kues

De eerste in het lijstje van top 5 kerstmarkten van Europa is misschien wel het onbekende Bernkastel-Kues in Duitsland. Je beleeft kerst tussen historische muren van de oude stad. Deze omgeving is uniek en zorgt meteen voor een betoverende sfeer. De kerstmarkt, die gelegen is tussen heel wat ambachtshuizen op mooie pleinen en sfeervolle nauwe steegjes van de oude stadskern, vormen de ideale basis voor een unieke kerstbeleving.

Op zoek naar een hotel vlakbij Bernkastel-Kues? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Bernkastel-Kues! Ontdek de hotels >> 

2. TRIER – DUITSLAND

kerstmarkten top 5

Trier is één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland dichtbij de imposante Dom kerk. De prachtig verlichte en sfeervolle kerstmarkt bestaat uit leuke ingerichte kraampjes en lekker eten en drinken om je regelmatig op te warmen. De straten van Trier zijn prachtig verlicht met de Porta Nigra als hoogtepunt. Een echte aanrader voor wie wil genieten van een schilderachtige kerstmarkt midden op een Middeleeuwse marktplein.

Op zoek naar een hotel vlakbij Trier? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Trier! Ontdek de hotels >> 

3. KEULEN – DUITSLAND

kerstmarkten keulen

Ook de derde kerstmarkt in ons overzicht van top 5 kerstmarkten van Europa is gelegen in Duitsland. De Kerstmarkt maakt Keulen nog mooier. In de prachtige stad zijn er liefst zes kerstmarkten die elk een eigen charme bezitten. Overal kan je heerlijk winkelen, eten en drinken en natuurlijk mag je ook de schaatsbaan niet aan je laten voorbij gaan. De kerstmarkten liggen op een kleine afstand van elkaar.

Op zoek naar een hotel in Keulen? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Keulen voor een leuke citytrip! Ontdek de hotels >> 

4. VALKENBURG – NEDERLAND

top 5 kerstmarkten valkenburgg

Valkenburg is met voorsprong dé kerststad van Nederland. Het is de ideale uitvalsbasis als je even lekker dichtbij van een absolute kerstsfeer wil genieten. Vanaf november verandert de stad in een sprookjesachtig en sfeervol kerststadje vol lichtjes en prachtige kerstbomen.

Daarnaast heb je ook nog speciale ondergrondse kerstmarkten in de Fluwelengrot en de Gemeentegrot die zeker niet op je lijstje mogen ontbreken.

Wil je ook genieten van Valkenburg? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Valkenburg voor een leuke citytrip! Ontdek de hotels >> 

5. BERLIJN – DUITSLAND

kerstmarkten berlijn

De kerstmarkt van Berlijn staat gelijk aan gezelligheid en een echte kerstsfeer. Verspreid over de stad vind je er tientallen kerstmarkten terug. Vooral de wijk Postdamer Platz is écht de moeite waard om te bekijken. In deze wijk is een echt winterparadijs gecreëerd waar je kan schaatsen, rodelen of lekker wat kan gaan drinken in een skihut.

De stad, die verlicht is met een zee van lichtjes in de eindejaarsperiode, ademt een echte kerstsfeer uit.

Op zoek naar een hotel in het Duitse Berlijn? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Berlijn voor een toffe citytrip! Ontdek de hotels >>