top 5 kerststeden
  • kersteden new york
  • top kerststeden
  • top 5 kerststeden
  • kerststeden top 5
  • kerststeden top 5

Top 5 kerststeden

30 nov 2015 0 Reistips

Onze top 5 KERSTSTEDEN

Fan van de kerstperiode en de bijhorende sfeer? Dan zijn onderstaande steden echt wel iets voor jou. Bekijk ons overzicht van de leukste en gezelligste steden tijdens de kerstperiode en misschien ontdek je wel een nieuwe stad voor een leuke citytrip. Hieronder vind je onze top 5 kerststeden.

1. ROVANIEMI – FINLAND

kerststeden top 5

De woonplaats van de Kerstman is de ideale plaats om kerst te vieren. Zijn huis is gelegen in Rovaniemi in het prachtige Finland. Ondanks de zéér drukke periode probeert de kerstman heel wat tijd vrij te maken voor toeristen. Het dorpje van de Kerstman, dat de naam ‘Santa Claus Village’ met zich mee draagt, is magisch verlicht.

Zeker tijdens de wintermaanden is het er ongelooflijk sfeervol. De witte sneeuw, de ijzige koud en de verlichting geven de stad een unieke sfeer. Daarnaast heb je ook nog eens de kans om het Noorderlicht te zien! In een houten huisje in het besneeuwde bos geniet je ten volle van een échte winter.

Op zoek naar een hotel in Finland? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Finland! Ontdek de hotels >> 

2. NEW YORK – AMERIKA

kersteden new york

The Big Apple, New York, is een prachtige stad die je het hele jaar door weet te bekoren. Rond de kerstdagen ziet alles er nog geweldiger uit! De hele stad is feestelijk versierd en de straten zijn mooi verlicht.

Het centrum van het hele kerstgebeuren is al jarenlang gelegen aan het Rockefeller center, de schaatsbaan is al 77 jaar niet meer weg te denken uit het winterse New York en ook de reusachtige kerstman houdt al tachtig jaar stand. Ook vind je in Central Park een supergrote ‘Holiday Market’ terug waar kleding, geschenken, snacks en drankjes verkocht worden. Daarnaast zijn er ook de schaatsvijvers en rijden er heel wat koetsen met paarden door het park.

Je kan dus wel stellen dat New York helemaal wordt ondergedompeld in de kerstsfeer aan het einde van het jaar.

Op zoek naar een hotel in New York? Bekijk hier het aanbod aan hotels in New York! Ontdek de hotels >> 

3. REYKJAVIK – IJSLAND

top kerststeden

De lichtjes in Reykjavik branden in de Ijslandse hoofdstad heel lang. Tijdens de wintermaanden is het lang donker in Reykjavik waardoor de stad lang romantisch verlicht is. Op de bekende Yule Town Christmas market kan je heel wat cadeaus, decoraties en lekkernijen kopen. Deze leuke markt varieert van dag tot dag omdat heel wat ambachtsmannen hun kraampje voor slechts één dag opzetten.

Ook bijzonder aan Reykjavik is dat er overal in de stad vreugdevuurtjes worden gemaakt. Deze oude traditie gaat door tot 6 januari. Op het einde van de feestdagen vindt er één mega vreugdevuur plaats.

Op zoek naar een hotel in Reykjavik? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Reykjavik voor een leuke citytrip! Ontdek de hotels >> 

4. WENEN – OOSTENRIJK

top 5 kerststeden

De hoofdstad van Oostenrijk, gelegen aan de Donau, staat bekend om haar schitterende klassieke uitstraling. De stad staat bekend om zijn statige en klassieke gebouwen.

Vooral tijdens de kerstperiode is de stad betoverend mooi. De sfeervolle verlichting en vele gezellige en traditionele kerstmarkten maken van Wenen een ideale locatie om de échte kerstsfeer op te snuiven.

Zeer bekend is de wereldberoemde en honderden jaren oude Wiener Christkindelmarkt. Dit is een kerstmarkt met meer dan 150 stalletjes. Vanaf half november veranderen alle mooie Weense pleinen in magische kerstmarkten.

Wil je ook genieten van Wenen? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Wenen voor een leuke citytrip! Ontdek de hotels >> 

5. DRESDEN – DUITSLAND

kerststeden top 5

De laatste stad in onze top 5 kerststeden is het Duitse Dresden. De kerstmarkt biedt je een bijna sprookjesachtige ervaring. Rondom de kerk van Dresden vind je heel wat kraampjes waar je kan genieten van heerlijke hapjes en drankjes. De kerststol is hierbij een culinaire bijzonderheid. De stad is bekend om deze zoete lekkernij, die je zeker eens moet uitproberen.

Op zoek naar een hotel in het Duitse Dresden? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Dresden voor een toffe citytrip! Ontdek de hotels >>