winkelsteden europa
  • top 5 winkelsteden van europa londen
  • winkelsteden europa
  • winkelsteden van europa top 5
  • top steden van europa
  • top 5 steden van europa barcelona

Top 5 winkelsteden van Europa

7 dec 2015 0 Reistips

Onze top 5 winkelsteden van Europa

Ben jij een echte shopaholic? Dan zijn onderstaande steden echt wel iets voor jou. In ons overzicht van top 5 winkelsteden van Europa krijg je een duidelijker beeld van de leukste en hipste winkelsteden van Europa. Lees dus zeker onze top 5 winkelsteden van Europa. Zeker met deze kerstperiode is het altijd gezellig winkelen.

1. LONDEN – ENGELAND

top 5 winkelsteden van europa londen

Londen is onze absolute favoriet als het gaat om de beste shopstad van Europa en de stad staat dan ook op nummer één in onze top 5 winkelsteden van Europa. Londen behoort ook tot het kransje van absolute topsteden als het gaat over kerstshopping.

De bekendste winkelstraat van deze hoofdstad in Oxford Street. Deze drukbezochte winkelstraat is twee kilometer lang en je kan er terecht voor bekende internationale ketens zoals Topshop en Primark. Naast Oxford Street is er ook nog Regent street, deze winkelstraat is iets stijlvoller dan Oxford Street en je vindt er dus duurdere winkels. Regent Street is één van de meest bekende straten in Londen omwille van zijn knappe en uitbundige versiering tijdens de kerstperiode.

Naast deze twee leuke winkelgebieden heb je ook nog Convent Garden Market, Brick Lane Market, Notting Hill, Camden Market en Savile Row. Dit zijn één voor één gezellige straten om te winkelen. Door het grote aanbod komt elke shopper aan zijn trekken in deze prachtige stad.

Op zoek naar een hotel in Londen? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Londen! Ontdek de hotels >> 

2. MILAAN – ITALIË

winkelsteden europa

Milaan wordt algemeen gezien als dé Europese hoofdstad van mode en design. In Milaan vind je dan ook zeer exclusieve kleding die afkomstig is van de grootste ontwerpers. Toch is Milaan niet enkel weggelegd voor de rijken onder ons. Naast de zeer exclusieve kleding bezit Milaan ook zeer veel betaalbare winkels. Hiervoor moet je winkelen in de Via Dante, Corso Vittorio Emanuele en de Corso Buenos Aires.

Voor unieke producten die je nergens anders vindt moet je zeker een bezoek brengen aan Corso di Porta Ticinese. In deze winkelstraat vind je heel wat exclusieve accessoires om je huis in te richten. Voor deze exclusieve producten breng je best een bezoekje aan Milaan in januari of juli. Dan is het namelijk uitverkoop in Milaan.

Op zoek naar een hotel in Milaan? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Milaan! Ontdek de hotels >> 

3. PARIJS – FRANKRIJK

winkelsteden van europa top 5

In de lichtstad, die gekend staat voor zijn verlichte Eiffeltoren, boottochten en wandelingen langs charmante straatjes, ben je uren zoet. Parijs bezit heel wat exclusieve kleding- en juwelierszaken zoals het bekende Gucci of Cartier. Ook de grote warenhuizen zoals Galaries Lafayette en Le Printemps zijn er zeer bekend. De gezelligste plaatsen in de Franse hoofdstad zijn echter de gezellige vlooienmarkten en de kleine boetiekjes. Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen is zo een bekende vlooienmarkt. De grootste vlooienmarkt van Parijs bestaat uit 15 kleine markten waar je antieke meubels, sieraden, kunst en kledij terug kan vinden.

Op zoek naar een hotel in Parijs? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Parijs voor een leuke citytrip! Ontdek de hotels >> 

4. MADRID – SPANJE

top steden van europa

In de Spaanse hoofdstad vind je een échte mix van verschillende internationale winkelketens en authentieke Spaanse winkeltjes.

Volg je graag de laatste modetrends? Dan ben je in de wijk Salamanca op het juiste adres. De trendy modezaken bevinden zich in deze wijk. In de bekendste winkelstraat van Madrid,  Gran Calle Via, vind je heel wat bekende winkelketens zoals Zara en H&M.

Wil je ook genieten van Madrid? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Madrid voor een leuke citytrip! Ontdek de hotels >> 

5. BARCELONA – SPANJE

top 5 steden van europa barcelona

Barcelona kan je op dezelfde voet plaatsen als Madrid qua winkelmogelijkheden. Je vindt er naast exclusieve winkels ook grote internationale ketens, Spaanse souvenirwinkels en ambachtelijke producten.

Bij Barcelona denken we meteen aan de Ramblas. De Ramblas is een gezellige straat van ruim één kilometer die vorm gegeven wordt door restaurants, tapasbars, winkels, kraampjes,…Daarnaast vind je er tal van straatartiesten met verschillende acts met (prachtige) kostuums.

Op zoek naar een hotel in het Spaanse Barcelona? Bekijk hier het aanbod aan hotels in Barcelona voor een toffe citytrip! Ontdek de hotels >> 
Ga je winkelen in Spanje? Hou er dan zeker rekening mee dat Spanjaarden een siësta houden. De meeste winkels zijn dan gesloten van 14.00 tot 16.30.